zondag 29 januari 2017

Quiltbubbel

Gisterochtend moest ik weer vroeg op pad. Lekker met de trein met een quiltwerkje op schoot naar Amsterdam. Het huiswerk voor de Sweet Surrender moest namelijk toch af voor ik me in een nieuw quiltavontuur zou gaan storten.


Want het was namelijk EINDELIJK tijd voor het Beat the Winterblues-weekend met Margaret Sampson George bij Den Haan & Wagemakers. Joepie! Lang gewacht, toch gekomen. En dus mochten wij ons het hele weekend onderdompelen in lapjes, steekjes, vogeltjes, vogelkooien, vazen, patronen, kleuren en quilts. Wat wil een quiltster nou nog meer?

 

Onze juf voor het weekend had een hoop moois te tonen. Maar nog veel meer om te vertellen. En het leukste is dat ze wel vertelde, maar dat ze ons ook enorm inspireerde om onze eigen keuzes te maken. Haar motto: 

THIS QUILT IS FOR ME. I HAVE TO ❤❤❤❤ IT!

En dat namen we ons graag ter harte. 


Want met deze beautie zouden we aan de slag gaan. We kregen het patroon ervoor en daarna alle vrijheid om lekker los te gaan op dit quiltorgasme van kleur en vrolijkheid. 


En al snel ontstond er een georganiseerde chaos van lapjes in de meest spetterende kleuren.


De eerste grove ideëen voor het blok dat we wilden gaan maken. En een gezellig kletsende groep dames die één doel voor ogen hadden. Een begin maken aan onze eigen versie van onze eigen Take An Element. En voor we het wisten was het alweer tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat ik nog wat foto's nam van al het moois dat Margaret meegenomen had. Geniet je even mee?

Thuis heb ik natuurlijk niet stil gezeten. En dan had ik ook nog de mazzel dat mijn lieve vriendje een avondje weg was met zijn nieuwe honkbalteam. Dus je raadt het al, ik heb non-stop gequilt totdat ik naar bed ging. Want ik had al een paar dagen een idee in mijn hoofd. En poosje terug had ik namelijk een supermooie stof van mijn favoriete kunstenares Frida Kahlo gekocht. En de woorden 'Fieste Mexicana' bleven in mijn hoofd rondzingen. Dus dat werd mijn uitgangspunt. Mooie heldere kleuren, geappliceerde Fridas en als middenblok het supertoffe vogelkooitje van de Take An Element-quilt van Margaret. Heb dus tot laat lekker zitten werken. En nog meer mooie stofjes uit mijn eigen kast geshopt. 


Tja en dan mag je zondagochtend gewoon weer. Wat een feestje! En weer mag je tussen al die geweldige quilts met al die geweldige lapjes en al die inspirerende leuke mensen die allemaal hun eigen ding doen, zitten. En dan ben je zomaar ook even heel blij als iedereen even beneden is om te lunchen en je lekker rustig kan zitten en genieten van stilte om je heen. 


En als iedereen er dan weer is en de eerste resultaten getoond worden, wordt je alweer zo blij. Blij omdat iedereen lekker aan de slag is en er supermooie dingen gemaakt worden. 


Zoals deze geweldige hexagons van Yvonne. Die eieren zijn helemaal het einde!


Of wat dacht je van dit blok van Louise (please correct me if I'm wrong), één van de twee engelse dames die speciaal voor de workshop overgevlogen waren  naar Amsterdam. 


En dit blok van Renée is ook al zo'n schatje (sorry voor de onscherpe foto, maar je krijgt hopelijk wel een idee hoe haar blok eruit komt te zien). Ja, we hadden een internationale groep met de engelse dames en Renée helemaal uit Nantes in Frankrijk. Leuk, leuk, leuk!


En aan het einde van de dag was dit mijn blok. Het te toffe vogelkooitje waar de vogel lekker uit ontsnapt is. Way to go, Bob! Ik heb het blok iets groter gemaakt dan in de oorspronkelijke quilt, want dit wordt het middenstuk van een medaillonquilt. Ik moet dus nog iets verzinnen hoe ik het mooi op kan vullen. Maar dat komt vast wel goed. Ik ga nu weer even verder met nagenieten van een geweldig weekend! Morgen moet die quiltbubbel helaas namelijk weer barsten. Dan moet ik weer hard aan het werk. 

Dear Margaret, thank you so much for all the inspiration, good explanations and just overall fun! En lieve dames van Den Haan & Wagemakers, bedankt voor alle goede zorgen. 

zaterdag 21 januari 2017

Druk, druk, druk

Omdat mijn directe collega een andere baan heeft heb ik het de laatste tijd nogal druk op mijn werk. En aangezien januari niet de meest opbeurende maand is (heb vaak last van een winterdipje) was het tijd voor een extra dag vrij om wat energie bij te tanken. Gisteren kon ik dus een keer mee naar de bee in Haarlem van mams. Altijd gezellig! En je ziet de mooiste dingen voorbij komen bij de show-and-tell.


Zoals deze geweldig mooie blokken van Lydia.


Of deze affe Mountmelick-top ook van Lydia. Wat een mooie kleuren!


En wat dachten jullie van deze helemaal affe verkleinde Antique Wedding Sampler? Het stimuleert mij om verder te gaan met de blokken die liggen te wachten.


Hier een aantal blokken van Ineke. Ik vind vooral het blok links bovenin geweldig. Dit is de Quiltmania mysterie van 2015. In her blad vond ik er niet zoveel aan, maar in het echie is het echt een bjoetie!!! Staat dus hoog op mijn WIM-lijstje.


Hier een mysterie van Petra Prins. Ook een plaatje!


En de kleuren van deze machine-sterren-quilt-in-wording zijn al ook zo mooi. Ik kreeg er gewoon energie van om al die mooie dingen te zien. En ik heb lekker aan een paar blokjes van de Stonefields zitten prutsen. Gewoon omdat ze makkelijk mee te nemen zijn. 's Middags moest ik nog even werken, maar verder heb ik vooral ontspannen bij mams gezeten. Want vandaag is het een drukke dag.


Vanmorgen zat ik namelijk al vroeg in de trein om naar Amsterdam te gaan. Voor de eerste Sweet Surrender-bijeenkomst onder leiding van Ineke. Wat een warm bad! En zoveel inspiratie opgedaan voor mijn eigen versie. 


Want hoewel ik de kleurige versie van Ineke echt geweldig vindt (zo vrolijk met een eenheid door het gebruik van de stoffen van de applicaties ook weer in de piramides), ga ik toch mijn eigen weg. En ga ik een quilt maken in twee kleuren: rood en wit. Waarbij rood de achtergrond wordt en de applicaties en piramides wit (of misschien een toefje roze erin)


In de trein terug naar Hoofddorp kon ik mooi van mijn nieuwe stofjes genieten. Het gaat vast een geweldig project worden! Ik heb eigenlijk zin om eraan te beginnen. Maar helaas is het een druk weekend. Al is het ook een weekend vol met leuke dingen. Zometeen gaan we een uurtje skien op de piste in Spaarnwoude om alvast te oefenen. Vanavond naar Feyenoord - Willem II om de voetballers aan te moedigen. En morgen met mijn broers en schoonzussen naar de Escape Room in Aalsmeer. Hopelijk kunnen we op tijd ontsnappen... Ik wil jullie trouwens nog één ding laten zien. De geweldige Irish Dutch Circles van Beverley. Ze kwam de affe top tonen in de winkel & wij hadden de mazzel om toevallig aanwezig te zijn. Op onze terugkomdag, 1 april, maak ik meer foto's voor jullie, zodat je beter kunt kijken. Want het is echt een plaatje!

woensdag 18 januari 2017

Er wordt weer een Irish Circles gedubbeld

Vandaag was het weer tijd om te dubbelen. Mams had ook de top van haar Irish Circles in Hollandse stoffen met een koraalrode achtergrond af.


Kijk eens wat een plaatje! Ze is er terecht supertrots op!


En dus moest er gedubbeld worden, zodat ook mams aan het quilten kan eraan. Haar favoriete bezigheid bij het maken van een quilt. Voor mij het minst favoriete klusje ;-) Op de foto hierboven zie je mooi de koraalrode achtergrond en de rand die ze gemaakt heeft van het Zeeuwse schortenstofje dat ook in elke cirkel een keertje terug komt. Als een eerbetoon aan haar Zeeuwse afkomst.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo veel gedaan heb. Alleen een beetje geholpen met de quilt oprollen op de lange latten. Mams gebruikte namelijk de door ons zo geliefde lattenmethode om de quilt te dubbelen. Top en achterkant oprollen op twee lange houten van de bouwmarkt. Vulling ertussen en elke keer een stuk van de quilt op de grote tafel bij mams thuis rijgen. En daarbij kreeg ze hulp van Tineke en Mieke. Die wilden namelijk weleens zien hoe dat in zijn werk ging allemaal. En in een uurtje hadden ze de hele quilt gedubbeld zo met z'n driëen.


Ik heb me vooral bezig gehouden met mijn neefje Maxwell, die op woensdagmiddag altijd bij mams is. We hebben zitten Wii-en samen. Gezellig hoor. En ik heb een paar steekjes gezet aan dit schattige blokje van de Stonefields. Weer een blokje dichterbij het einddoel. Al heb ik nog steeds niet het idee dat ik heel veel aan deze quilt werk, heb ik inmiddels wel ruim 80 blokjes af. Begint op te schieten :-)))

zaterdag 14 januari 2017

Als je dochter aan het dubbelen is...

Als je dochter haar Irish Circles aan het dubbelen is en zo de hele eettafel in beslag genomen heeft. De eettafel waaraan je zelf aan het werk wilde gaan om de laatste stukjes van jouw Irish Circles voor te bereieden...


Dan moet je als mams een andere plek opzoeken om deze voorbereidingen te doen. 


Tja, het leven van een moeder is soms lastig en flexibiliteit is een vereiste. Al ging het best op de stoeltje voor de kleinkinderen aan de salontafel. Het is mams gelukt om alle laatste voorbereidingen te treffen. Nog de laatste hoeken in elkaar zetten. De randen aan het middenstuk en dan kan we hopelijk woensdag ook door mams gedubbeld worden. 


Hoewel het altijd een behoorlijke klus is, is het ook heel leuk om je quilt te dubbelen. Je ziet alle blokken weer even voorbij komen. En ik wordt elke keer weer blij als ik de twee vogeltjes die samen het hart vasthouden zie. Ik heb helaas nog geen foto van de volledige top. Het was de laatste dagen nogal slecht weer & mooi weer is toch wel een vereiste voor goede foto's.


Maar hopelijk krijg je zo ook een idee van de kleuren. Elke punt aan de buitenkant is met een ander bruin stofje gebruikt. Voor de halve rondjes heb ik telkens een ander lief niet-bruin-gekleurd lapje gebruikt. En de vierkantjes in dezelfde rand zijn allemaal van één stofje gemaakt dat ik kocht in Maastricht bij de OEQC afgelopen najaar. De bruine rand om het middenstuk heen zocht ik zowaar één van de eerste bijeenkomsten al uit. Deze Irish Circles zat in mijn hoofd & ik moet zeggen dat hij er goed geslaagd uitgekomen is. Veel bruin, maar niet somber door de lieve kleurtjes die ik ook gebruikt heb. 


Geeneen cirkel is hetzelfde. Want hoewel ik het niet storend vind in andere Circles die ik langs zie komen, vond ik het een extra uitdaging om ook zelfontworpen blokken in de quilt te stoppen. Naar voorbeeld van de originele weddingquilt van Jane Pizar. Zie je bijvoorbeeld het blokje met de kleine hartjes bovenin? Dit is zo'n zelfontworpen blok. Vinden jullie het geen schatje?


En als je dan met het laatste stukje van het dubbelen van de quilt bezig bent, is dat natuurlijk een mooi plekje voor Pipi de poes om even lekker te gaan uitrusten van alle poezenbelevenissen. Al weet ze te zien aan haar blik best dat dit eigenlijk niet de bedoeling is. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...