dinsdag 30 augustus 2016

Terug van weggeweest deel III - De Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Breda

En weer een verhaaltje van één van mijn avonturen. Vriendjelief en ik zijn speciaal een dag eerder naar huis gekomen om de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Breda te bezoeken. Nou ja, ik ging erheen op vrijdag met mams en een bee-genootje & hij ging thuis opruimen & uitrusten van de reis (is het niet de allerliefste?!?) Na een rit van een uur ofzo waarin we veel bij te praten hadden over de vakanties (ik had mams tenslotte ruim een maand weinig gezien, omdat de vakanties bijna overlappend waren), kwamen we aan in Breda & vonden al snel de Grote Kerk. Helaas heb ik geen foto's van de buitenkant, maar je moet me geloven dat deze net zo mooi was als de binnenkant.


Wat een mooie kerk! En wat hingen er veel quilts!


Soms wist je gewoon niet goed waar je moest kijken, zoveel was er te zien. 


En als je quilt dan in één ruimte hangt met dit prachtige grafmonument, is dat toch helemaal geweldig?


Er was heel veel variatie in quilts te zien in Breda. Hieronder zie je een aantal favorieten van mij. 

   

     

  

    

    

maandag 29 augustus 2016

Terug van weggeweest deel II - Irish Circles in Amsterdam

Hier het tweede deel van mijn avonturen van de afgelopen weken. De Irisch Cirlces bijeenkomst in Amsterdam op zaterdag 27 september. De eerste na de zomerstop & ik was heel benieuwd naar de resultaten tot nu toe van iedereen. Een aantal dames was er niet & dus hadden we een klein groepje. Maar de blokken waren om van te smullen zo leuk en mooi!


Dit zijn de blokken en eerste randen van mams. Zo mooi op dat koraalrood. En in elk blok komt een zeeuws klederdrachtstofje in zwart/wit terug als pittig accent & als eerbetoon aan de afkomst van mams. Mijn oma is namelijk een echte zeeuwse & zij en mijn opa hebben elkaar daar ook al in hun jeugdjaren ontmoet toen mijn overgrootvader in Oostkappelle gestationeerd was als predikant. Voor mams wordt dit haar huwelijksquilt. Volgend jaar zijn paps & zij 40 jaar getrouwd & wat is een mooiere herinnering dan deze nu al bjoetie van een quilt!


Dit zijn de lieve blokken van Jeanet op de blauwe ondergrond. Zooo netjes gemaakt en zo leuk met alle lieve, maar toch ook vrolijke kleurtjes.


Het is zo cool om te zien dat iedereen zijn eigen draai aan deze fantastische quilt geeft. Dit zijn de middencirkel en de blokken van Yvonne in moderne stoffen. Met allerlei grappige elementen erin zoals et schaap, de flamingo's en de luiaard.


En tenslotte zijn dit mijn blokken en middenstuk tot nu toe. Ik wilde weleens weten hoe alles er bij elkaar uit zou komen te zien & dus heb ik het geheel op een fleecedekentje van Ikea gespeld. Voorzichtig opvouwen & het kon zo mee in de boodschappentas. Ik probeer mijn cirkels er antiek uit te laten zien met veel bruintinten, maar om het niet al te somber te maken gebruik ik ook veel pastellen. Hij lijkt op deze foto wel heel donker, maar in het echie is het toch best een vrolijk geheel ondanks het vele bruin. Wat misschien verder opvallend is dat ik niet elk blok 2 keer maak, maar dat ik ze maar 1 keer maak. Om toch het juiste aantal blokken te krijgen maar ik kleine aanpassingen in de gegeven patronen zodat ze er heel anders uit gaan zien. Of ik teken turend naar een fotootje van de wedding quilt van Jane Pizar zelf een blok dat ik mooi vind. Is een superleuke uitdaging om te doen & een goede oefening hoe je zelf een patroon kan maken van een bestaande quilt. Handig voor in de toekomst... Ik heb namelijk al een antieke quilt in mijn hoofd die ik na wil maken...


Na het showen moest er uiteraard ook gewerkt worden aan de cirkels. En dat deden we vol aandacht...


Zo'n 15 minuten lang. Daarna werd er gewoon weer heel veel gekletst :-)
Jammer, nog maar 2 keer een bijeenkomst. Maar wel fijn dat we steeds verder komen met dit geweldige project!

zondag 28 augustus 2016

Terug van weg geweest deel I - A boy's story is af!!!!

Ik ben terug van weggeweest! De afgelopen weken heb ik eigenlijk niet geblogd, wel heb ik een paar blogjes gelezen, maar lang niet zoveel als ik normaal doe. Maar goed, na een heerlijke vakantie waar vriendjelief en ik heerlijk uitgerust hebben, ben ik weer back in business & helemaal ready to go. Er is veel te vertellen, dus de komende dagen verschijnen er vrij veel blogjes. Vandaag de eerste & laten we maar beginnen met het nieuwste. De oude dingen komen dan nog.


Ik vind het leuk om quilts te maken voor de mensen die me lief zijn. En dan helemaal is het fijn als mensen er blij mee zijn. Mijn neefje Maxwell gaat morgen naar groep 3 & dat was een goede gelegenheid om hem eindelijk zijn nieuwe quilt te geven. De quilt die ik al een jaar of 3 geleden gestart ben. Het was de bedoeling dat het een quilt voor een jongetje van 4 zou worden, maar zoals wel vaker bij mij stagneerde het werk een beetje. Ik was te overenthousiast met de doorquiltplannen waardoor het een saai en langdurig werkje werd & andere projecten kregen voorrang. Tot ik een maand of 3 geleden ineens de geest kreeg & ik de quilt echt af wilde hebben. Na de Prince zou dit de tweede AFFO dit jaar worden. Hij was tenslotte al heel ver gevorderd. Zo gezegd, zo gedaan & net voor mijn vakantie zette ik een donkerblauwe bies erom & een mooi label achterop.


Vandaag mocht Maxwell hem uitpakken & kijk eens naar dat glunderende koppie. Hij is er blij mee!


De achterkant met brandweerauto's werd door hem & opa als eerste bewonderd en goedgekeurd.


En daarna werden één voor één de coole details op de quilt bewonderd door hen samen. Op de foto hierboven kijken ze naar de alien die een hele planeet in beslag neemt "COOOOOL!!!!" De verschillende poppetjes op de quilt werden de mensen die Maxwell kent. Zo is hij de ridder, ik ben de robot  en de draak was papa. 


Uiteraard willen jullie de quilt ook in zijn geheel zien & dus hebben Maxwell & ik even een kleine fotosessie op het klimrek gedaan. Vinden jullie het geen leukerd?!? Ik ben zo blij dat ik ondanks de stitcheries (vind ik niet heel leuk om te doen) & het uitgebreide quiltwerk ik hem toch helemaal afgemaakt heb.


De stitcheries heb ik redelijk simpel gequilt gewoon met een lijntje om de buitenste rand heen. Maar in de gekleurde patchwork blokken heb ik allemaal grapjes gestopt. Zo zie je op dit plaatje ridder Maxwell in het gele stuk, vliegende bijtjes in het rode lapje, een kroontje in het zwartje stukje en kantelen in het groene stukje onder de stitcherie. Zo blijft er steeds wat nieuws te ontdekken voor Maxwell.


In de applicatieblokken heb ik alleen de applicaties omlijnd met vier verschillende kleuren (rood, groen, geel en blauw). Zo springen ze er echt uit. Dit is trouwens Maxwells lievelingsblok op dit moment.


De hele top is gemaakt van een fat quarter bundel van Moda, Fairytale Friends van American Jane. Een vrolijke lijn in primaire kleuren. Voor de achterkant heb ik brandweerauto's van Timeless Treasures gebruikt, die ik overgenomen had van een aardige mevrouw in Noordwijkerhout. Helaas was dit niet genoeg & dus heb ik van restjes van de fat quarter bundel een hoop vierkantjes gesneden en hier een baan mee gemaakt om ertussen te zetten. Op één van de foto's hierboven zie je beter hoe dat eruit ziet. Dit maakte het quilten wel lastiger, omdat ik soms door een flink aantal lagen stof heen moest. Maar ach, dat hebben we toch graag over voor het allerliefste neefje in Nederland! Want zeg nou zelf, zo'n glunderend koppie is al die moeite toch wel waard geweest?!?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...